Bezienwaardigheden

Beauraing

Beauraing is een klein stadje in de provincie Namen, niet heel ver van de Franse grens. Dit stadje is een prachtig stukje Belgische Ardennen en de perfecte plek om vanuit uw vakantiehuis te vertrekken voor een stevige wandeling, een mountainbiketocht... In de buurt zijn uiteraard ook kajaks te huur. Dinant, Rochefort en Bouillon liggen in de buurt van Beauraing.  

Beauraing

Beauraing is een mooi stadje dat zijn bekendheid dankt aan een verschijning van de Maagd Maria in 1933 aan 5 kinderen uit het dorp. Vandaag hebben er veel bedevaarten plaats in deze gemeente. Ze maken het mogelijk het heiligdom te bezoeken. Indien u het drukke centrum verlaat, kunt u in alle rust en sereniteit wandelen in de eenvoudige landschappen van de Famenne.
 
In de omgeving
Verschillende kastelen, in het bijzonder dat van Lavaux-Saint-Anne, vormen een aangenaam doel van een wandeling. Voor meer activiteiten kunt u altijd terecht in Dinant: citadel, mountainbikeverhuur, railbike, cruises op de Maas, casino, musea … Deze en nog veel andere activiteiten staan op u te wachten!
 

Givet

Givet is een klein plaatsje in het noorden van Frankrijk, tegen de grens met België op de oevers van de Maas. Het ligt in het groene gebied van de Franse Ardennen en wordt gekenmerkt door de talrijke mountainbike-routes doorheen de streek. Bovendien ligt Givet op slechts aan half uurtje rijden van Dinant, één van de mooiste stadjes in de Belgische Ardennen.

Doische 

Doische is een plaats in de provincie Namen tegen de grens met Frankrijk. Op het grondgebied ligt onder anderen het dorpje Soulme, dat officieel behoort tot de Mooiste Dorpjes in Wallonië. Vanuit Doische is het bovendien slechts een half uurtje rijden naar Dinant, één van de mooiste stadjes in de Belgische Ardennen, en ongeveer 40 minuten naar Chimay, waar u terechtkan voor een heerlijk biertje.  

Agimont Adventure

Ontdek de geneugten van paintball in de betoverende omgeving van de Belgische Ardennen... Kom je onder vrienden amuseren in de buurt van Dinant.

 Agimont Paintball

Ontdek -in de nabijheid van Dinant- paintball in volle natuur en in een unieke setting met ruïnes van het Kasteel van Agimont. Met zijn terrein van 100 ha, is Agimont adventure momenteel de grootste paintball site van België : 14 verschillende decors, 400 geweren (tippman 98), de mogelijkheid om te dineren onder een grote tent van 200 personen... Je zal zeker en vast door de ongelofelijke ligging verleid worden tot een potje paintballen! Breng dankzij de gedeeltes met script een namiddag door, waarbij je volledig wordt ondergedompeld in het spel en in de geschiedenis.

Inbegrepen in de tarieven: 

- het huren van het terrein

- verhuur paintballgeweer

- verhuur van een beschermingsmasker

- kledingverhuur (behalve schoenen)

- luchtkogels

- verfballetjes

- begeleiding op de terreinen en wettelijke aansprakelijkheidsverzekering

De prijzen van het herladen van de bolletjes variëren tussen de 4 en  10 euro (je kan er bijbestellen tijdens het spel).

Bij Agimont Adventure, kan je tijdens de weekends, feestdagen en schoolvakanties om 13u beginnen voor individuele spelers (groepen van minder dan 6 pers). Paintball is doorheen het jaar geopend voor reservaties.

Kasteel van Vêves

Het middeleeuws Kasteel van Vêves is gebouwd in de 13de eeuw door de Heren van Beaufort. Het is één van de oudste en best bewaarde Belgische kastelen. Dit kasteel zal niet alleen liefhebbers van mideleeuwse geschiedenis verblijden, maar ook kinderen die doorheen het bezoek verkleed zijn als ridders of prinsessen!

 Kasteel van Vêves, het kasteel van de schone slaapster


Zodra je het adres van het kasteel nadert, doemt het op als een droomkasteel te midden van het boslandschap. Dit geweldige zicht charmeert elke bezoeker op slag. Hoewel het kasteel dateert van de 13e eeuw, bezit het kasteel van Vêves ook een moderner gedeelte dat gebouwd werd in de 18e eeuw. De sporen van een gedeeltelijke vernieling in de 15e eeuw laten nog steeds hun sporen na.

Binnen in het kasteel wacht je een parcours dat je zeer mooie vertrekken en een wapenzaal zal laten ontdekken. Er worden heel wat kunstvoorwerpen te zien uit alle periodes van de geschiedenis tentoongesteld. Wij hebben vooral genoten van de prachtige 15-eeuwse zandstenen stoep in de hoofdzaal en het vakwerken pad dat uitkijkt op de binnenplaats. Merk ook op dat het kasteel over een echte geheime doorgang uit de 13e eeuw beschikt, die bedoeld was om gesprekken in de wapenzaal af te luisteren!

Als het al niet één van de oudste middeleeuwse kastelen van België is, is het zeker en vast één van de best bewaarde! De bevoorrechte locatie (winderig, hoog op een heuvel) vormde een goede bescherming tegen vocht. Zelfs tot op de dag van vandaag, blijven de Graaf en Gravin van Liedekerk Beaufort niet in de buurt zonder wat tijd op het domein door te brengen. Dankzij de inrichting met familieobjecten, schilderijen en foto's, heerst er een sterke familiale sfeer. Al 800 jaar behoort Vêves tot hetzelfde geslacht en de afstammelingen koesteren hun muren en erfgoed duidelijk met liefde.

Boottochten op de Maas

Ontdek Dinant en zijn regio op een andere manier. Tijdens een tocht over het water, kan je genieten van de rust en de schoonheid van de landschappen van de Maasvallei.

 Boottochten op de Maas

Tijdens een tocht op het water, kan je genieten van de rust en de schoonheid van de landschappen van de Maasvallei.

Aan het vertrekpunt in het centrum van Dinant stellen wij je een 45 minuten durende bootreis voor om de mooiste gebouwen zoals de Bayard-rots, het Karel de Grote-viaduct, het eiland van de Liefde, zo genoemd door de schilder Félicien Rops, en de Saint Jean-brug te ontdekken.

 Citadel van Dinant

De citadel, die op magistrale wijze de stad Dinant domineert, nodigt je uit voor een uitzonderlijk bezoek aan haar vesting. Een bezoek dat doordrongen is met geschiedenis... Niet te missen tijdens een bezoek aan de streek rond Dinant!

Citadel van Dinant


De citadel staat je in het hartje van de stad Dinant op te wachten. Klaar om de 408 treden te beklimmen? Of neem je liever de kabelbaan om de vesting te betreden?

Vanaf de top van de rots heb je een duizelingwekkend uitzicht over de Maasvallei die 100 meter lager ligt. Je bevindt je hier bovendien aan de poort van de geschiedenis.

Het museum en zijn talloze reconstructies tonen je het dagelijkse leven binnen de kasteelmuren.

Luister... Doorheen de dikke muren weerklinken nog steeds de voetsporen van de soldaten en het lawaai van het geschut. Verlies jezelf in de gangen van de tijd en wandel door gangen en kerkers...Misschien ontdek je wel een aantal verborgen geheimen?

Er zijn nog tal van andere activiteiten uit te proberen in Dinant, zoals kajak. Als je je liever tot architecturale bezienswaardigheden beperkt, kan je bijvoorbeeld ook het Kasteel van Vêves en de Abdij van Maredsous een bezoekje brengen!

 

 Brouwerij Caracole

Elke namiddag in juli en augustus kan de brouwerij zonder afspraak worden bezocht van 14 tot 19 u. Kom kijken hoe bier met hout wordt verwarmd, zoals vroeger. In de taverne kunt u terecht voor een hapje en een drankje.   Brasserie Caracole

Brouwerij Caracole in Falmignoul, vlakbij Dinant, produceert op traditionele wijze vier heerlijke bieren: Troublette, Saxo, Caracole en Nostradamus. Zoals de stichters van de brouwerij het al deden in de 19de eeuw, worden alle bieren op ambachtelijke wijze gebrouwen in koperen kuipen die met hout worden verwarmd.

De proeverij heeft plaats in een grote stenen kamer die doet denken aan de oude schuren, de ideale plek voor een gezellig brouwersonderonsje. De bezoeken, door studenten geleid, zijn heel leuk en vermakelijk. U ontdekt tijdens de rondleiding delen van de oude brouwerij maar ook de moderne installaties.

Tijdens de openingsuren kunnen bezoekers genieten van een biertje en een kleine snack (kaas, salami, taart,...). Bezoeken zijn er in het Frans, Nederlands en Engels.